MNE

ZZIjci - Procesi/Procedure


Programsko rješenje ZZIjci će Vam izvođenje carinskih postupaka učiniti lakšim, bržim i kvalitetnijim. Aplikacija ZZIjci omogućava jednostavno pripremanje jedinstvene carinske isprave – JCI (ručno ili automatskim importom iz drugih aplikativnih rješenja), automatski obračun svih carinskih dažbina, izvršavanje Interne kontrole deklaracije prije njenog slanja Upravi carina (čime se može spriječiti slanje pogrešno popunjenih deklaracija Upravi carina), elektronsko podnošenje deklaracije, štampanje deklaracije i drugih dokumenata kao i arhiviranje.

U radu sa aplikacijom, imate na raspolaganju sve važeće šifarnike potrebne za pripremu podataka. Pod tim podrazumjevamo i ažurnu Carinsku tarifu i njeno jednostavo pretraživanje i korišćenje. Deklaracije koje ste unijeli u ZZIjci aplikaciji možete vrlo jednostavno pretraživati.

Integrisana je sa rješenjem za preuzimanje podataka koji mogu predstavljati osnovu za automatsko generisanje podataka carinske deklaracije, a dolaze iz drugih informacionih sistema u proizvoljnom obliku (fakture, izvorne deklaracije, ...).

Takođe je integrisana i sa rješenjem za sinhronizaciju svih podataka firme na jednom mjestu i centralizovanim web-uvidom u izvođenje carinskih postupaka na svim lokacijama firme, koja pored toga pruža i analitički uvid u carinsko poslovanje.

Pored toga, korisnici ZZIjci aplikacije imaju na raspolaganju automatsko arhiviranje carinskih deklaracija i pratećih dokumenta koristeći integrisano ZZI rješenje za eArhiv.

 

 


Izdvajamo:

 • Interna kontrola - Besplatno izvođenje kompletne kontrole deklaracije prije slanja na Upravu carina.
 • Modul koji Vam omogućava jednostavno praćenje i jasan uvid u status izvođenja carinskih postupaka kod nadležnog carinskog organa.
 • Jednostavno i automatsko šifriranje, potpisivanje i dešifriranje poruka koje se razmjenjuju sa Upravom carina.
 • Automatsko generisanje CMR-a i DCV-a.
 • Modul za praćenje razduženja skladišta.
 • Modul za praćenje razduženja privremenog uvoza i aktivnog oplemenjivanja.
 • Modul za generisanje izvještaja sa podacima o odabranim carinskim deklaracijama i njihovim prethodnim dokumentima u data file koji je moguće pregledati i dalje obrađivati u MS Excel-u.
 • Modul za bespapirno podnošenje carinskih deklaracija (pojednostavljeni postupci) za korisnike koji su dobili odgovarajuće odobrenje od Uprave carina, koji omogućava imaocima odobrenja jednostavan prijem i carinjenje robe na svojoj lokaciji. Ovaj modul takođe sadrži i potrebne funkcionalnosti za ovlašćene primaoce robe i pruža kompletno i sigurno rješenje u skladu sa važećim carinskim propisima.
 • Jednostavna integrisanost sa rješenjem za eArhiv.

 

Glavne prednosti našeg rješenja su:

 • Integrisano elektronsko poslovanje sa Upravom carina.
 • Potpuna podrška izvođenju svih carinskih postupaka.
 • Raspoloživa stručna korisnička podrška 24x7.
 • Veoma jednostavna integrisanost sa drugim rješenjima.

Rješenje su razvijali stručnjaci koji posjeduju više od 10 godina iskustva u oblasti carinskog poslovanja i imaju uspješno realizovane brojne projekte iz oblasti carinjenja u Crnoj Gori i van nje.
ZZIjci omogućava kvalitetnu podršku u radu sa svim vrstama carinskih postupaka (uvoz /izvoz /tranzit), jednostavan višekorisnički rad na aplikaciji, jednostavnu pripremu podataka carinskih deklaracija (import/export, kloniranje), povezanost sa rješenjem za automatsko kreiranje specifikacija i JCI-eva na osnovu podataka sa faktura, automatski obračun svih dažbina na osnovu unijetih podataka deklaracije, jednostavnu upotrebu i ažuriranje Carinske tarife i svih šifarnika iz Kodeksa šifara Pravilnika o popunjavanju carinske deklaracije, svakodnevno preuzimanje kursne liste od Centralne banke Crne Gore, održavanje i korišćenje internih šifarnika (Skladišta, Robe, Garancije, Partneri, ...), automatsku provjeru ispravnosti deklaracije prije njenog slanja na Upravu carina koristeći ZZI Internu kontrolu, jednostavno praćenje i jasan uvid u status izvođenja carinskog postupka kod nadležnog carinskog organa, jednostavan i jasan uvid u poruke primljene od Uprave carina, jednostavno kreiranje CMR-a, DCV-a na osnovu podataka sa deklaracije, jednostavno podešavanje štampe i štampanje, potpunu informatičku podršku izvođenju Pojednostavljenih postupaka sa Upravom carina, praćenje uticaja postupaka na opterećenje i rasterećenje skladišta, priprema izvještaja za sopstvene potrebe ili za potrebe carisnke evidencije, arhiviranje carinskih deklaracija.

ZZIjci - Processes/Procedures

  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2024