MNE

Pitanja i odgovori

Trazite rešenja za bezpapirno poslovanje, ncts carinska rešenja, želite da imate elektronske fakture ili da imate sve to na jednom jednostavnom mestu? Ne oklevajte da nas kontaktirate za više informacija.

Pitanja i odgovori

ZZI takođe održava veze sa mnogo kompanija u EU i jugoistočnioj Evropi, počev od manjih regionalnih organizacija do globalnih firmi. Ova raznolika mreža partnera omogućava ZZI da dođe do korisnika širom sveta. ZZI dopunjava expertizu svojih partnera pružanjem informacija i materijala potrebnih da bi partneri dostigli maksimalan benefit od svoje veze sa nama.

ZZIjci »Osnovni« paket je prvenstveno namjenjen korisnicima ZZIjci aplikacije koji obavljaju manji broj carinskih postupaka u obračunskom periodu. Bez obzira na to, mogu ga koristiti sve firme koje se za to odluče.

Ne. Korisnici paketa, umjesto standardnog fiksnog iznosa za mjesečno održavanje aplikacije ZZIjci po lokaciji firme, plaćaju održavanje aplikacije isključivo po broju započetih postupaka, nezavnisno od broja lokacija na kojima rade. Predviđena je samo kotizacija koje se uplaćuje jednom, na početku korišćenja paketa. Ova kotizacija se, tokom korišćenja paketa troši za slanje poruka.

Da, ZZInet usluga se zasebno obračunava po važećem ZZInet cjenovniku. „Osnovi paket" za održavanje ZZIjci aplikacije ne odnosi se na korišćenje ZZInet usluge, već se odnosi na održavanje aplikacije ZZIjci.

Ne. Firma, koja koristi „Osnovni" paket, jednokratno plaća samo jednu kotizaciju – na početku korišćenja paketa. „Osnovni" paket objedinjuje sve lokacije firme. Kotizaciju ravnopravno troše sve lokacije firme.

Da. U „Osnovnom" paketu, održavanje ZZIjci se plaća isključivo u zavisnosti od broja započetih postupaka. Preciznije, naplaćuje se samo slanje:
- poruka sa zahtjevom za registraciju deklaracije za carinjenje („zahtjev za RG") i
- tranzitnih deklaracija.

Cijena paketa ne zavisi od broja lokacija na kojima se aplikacija ZZIjci koristi niti od broja korisnika aplikacije. Paket uključuje rad na:
- neograničenom broju lokacija i sa
- neograničenim brojem korisnika aplikacije ZZIjci.

U „Osnovni" paket su, kao i za sve druge korisnike ZZIjci aplikacije, uključena prilagođavanja ZZIjci aplikacije carinskim propisima u Crnoj Gori. Pomenuta prilagođavanja ZZIjci aplikacije u okviru ovog paketa su besplatna.

Svim korisnicima ZZIjci aplikacije, uključujući i korisnicima paketa »Osnovni«, obezbjeđena su besplatna prilagođavanja koja predstoje u okviru postupnog prilagođavanja carinskog informacionog sistema Crne Gore carinskom sistemu Evropske unije (EU):
- NCTS,
- AIS (automatizovani uvozni sistem) i ICS (uvozno-kontrolni sistem),
- AES (automatizovani izvozni sistem) i ECS (izvozno-kontrolni sistem),
- EMCS,
- EORI,
- AEO, ...

 

Svi korisnici ZZIjci aplikacije, uključujući i korisnike paketa »Osnovni«, imaju na raspolaganju dežurnu stručnu korisničku podršku 24h, svakog dana u nedjelji.

 

 

Detaljan opis „Osnovnog" paketa, cijene i način obračunavanja možete pogledati ovdje.

  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2024