MNE

Industrije

Prelaz na elektronsku razmejnu podataka i dokumenata moguć je na svim područjima djelovanja (djelatnostima) kako u državnim ustanovama kako u segmentu među preduzećima.

Prelaz na elektronsku razmejnu podataka i dokumenata moguć je na svim područjima djelovanja (djelatnostima) kako u državnim ustanovama kako u segmentu među preduzećima.

Industrija 4.0 i digitalizacija EU su smjernice i strateška usmjerenja, koja obuhvataju izmjene na podrućju organizacije proizvodnih procesa. Digitalizacija industrije omogućava u relanom vremenu usklađen proizvodni proces. Na taj način svi akteri u tom postupku brže reaguju na zahtjeve i promjene koje sam proces iziskuje. Informacioni sistemi koji nadziru i upravljaju sistemom nabavke i proizvodnje, moraju uvijek dobijate tačne informacije o kompletnom procesu, gdje su pošiljke, što se dešava na proizvodnim linijama, koji proizvodi su isporučeni u skladištima i koji konačni proizvodi čekaju na prevoz.

ZZI nudi digitialna rješenja i usluge, koje u određenim industrijama zamjenjuju telefonsku i papirnu komunikaciju između partnera i optimizuju, digitalizuju i automatizuju procese između pratnera, njihovih lokacija, osoba. Naše aplikacije i rješenja prilagođavamo potrebama pojedinačnih industrija i tako rješevamo velike probleme korisnika na svim nivojima.

Podržavamo:
  • procese (od naruđžbea do računa, zaliha, kataloga artikala)
  • standarde (eSlog, UBL, EDIFACT, OAGIS, SEPA, ODETTE, PDFa, GS1BMS, VDA, …)
  • priključne tačke (WS, FTPs, AS2, MQ, X.400, SMTP) 

Državna uprava

Od svog osnivanja, ZZI Podgorica, u saradnji sa svojom matičnom firmom, aktivno sarađuje sa Upravom carina Crne Gore i Carinskom upravom Republike Slovenije te aktivno razvija carinske informacione sisteme za potrebe ovih državnih institucija. ZZI Podgorica je pružala podršku matičnoj firmi ZZI iz Ljubljane na razvoju novih i prilagođavanju postojećih rješenja koja su Sloveniji bila potrebna sa ciljem pridruživanja EU.


 

Carina

Svi carinski sistemi, koje je ZZI razvio sopstvenim znanjem, prilagođeni su novim zahtjevima i usmjerenjima modernog evropskog carinskog poslovanja, te zahtjevima EU. Sistemi koji se zasnivaju na elektronskoj razmjeni dokumenata, omogućavaju carini jednostavno povezivanje sa partnerima, prilagođavanje izmjenama, te uključivanje u evropski carinski sistem.
 

Logistika i špedicija

Preko ZZInet mreže, logističari i špediteri, elektonski razmjenjuju, dobavnice, otpremnice, kao i sve preostale dokumente koji su potrebni njihovim partnerima. Sa e Razmjenom i povezivanjem partnera, automatizuje se upravljanje skladištima i transportima na jednostavn i lak način.
 

Proizvodnja

Nudimo mrežu elektronske razmjene između partnera, koji se samostalno dogovove o međusobnim strukturama, procesima, kao i osobina koje žele da razmjenjuju. (Gorenje, Pivovarna Laško, Kovintrade).
 

Zdravstvo

Naša rješenja su integrisana u partnerskim rješenjima, ponuđača zdravstvenih informacionih sistema, koja omogućavaju jednostavno ePoslovanje sa partnerima, snižavanje troškova, kao i praćenje ljekova i recepata, koja obezbjeđuje veću sigurnost pacijenata i korisnika zdravstvenih usluga.
 

Trgovina

Nudimo uspostavljanje sistema i usluge eRazmjene za velike organizacije (Mercator d. d., Merkur d. o. o., ) sa dobavljačima (Unika TTI d. o. o., Pivovarna Laško d. d., Pivovarna Union d. d.), eRačuni, portal za dobavljače, spoljna trgovina i carinjenje, katalog artikala, DMS i vjerodostojna arhiva.
 

Finansije

Sistem razmjene eRačuna (sa implementiranim povratnicama o statusima računa: dostavljen, vraćen, prihvaćen/potvrđen) i importom računa u informacione sisteme, kao i prosljeđivanje računa u odgovarajuću banku primaoca.
 


 

 

  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2024