MNE

Aktuelno

Aktualne novosti i podrška iz svijeta ZZI.
15. 05. 2024

Jubilarna Bebras Dabar 2024

Delagacija Crne gore, predstavnici NVU Tinker, učestvuju na 20-toj, jubilarnoj Bebras (Dabar) godišnjoj skupštin i radionicama za oblikovanje zadataka u 2024. godini, koja se održava od 13. do 17. maja u hotelu Zepter u Vrnjačkoj Banji.
 

Nakon uspješno realizovanih prethodnih takmičenja "Kengur bez granica” i velikog broja učesnika, Crna Gora je pozvana da konkuriše za aktivno članstvo u Bebras-u. Tokom prvog dana ovoga skupa, predstavnici Crne Gore u Bebras-u su predstavili postignute rezultate kao i planove načina rada i daljih aktivnosti. O ovoj kandidaturi se uskoro trebaju izjasniti druge zemlje aktivne članice Bebras-a a NVU Tinker tim vjeruje da će kandidatura Crne Gore biti prihvaćena.

Internacionalna Bebras skupština radionice za oblikovanje zadataka Bebras predstavljaju godišnji događaj na kojem se okupljaju informatičari i matematičari, predstavnici svojih zemalja, iz cijeloga svijeta, dogovoraju u vezi sa svim aktuelnim pitanjima i pripremaju zadatke za narednu godinu takmičenja. Ove zadatke će rješavati milioni djece i mladih iz više od 85 zemalja sa svih kontitenata.




Na ovogodišnjem događaju učestvuje veliki broj članica. Čak 52 zemlje imaju svoje predstavnike koji prisustvuju uživo, dok 10ak zemalja imaju predstavnike koji učestvuju online.

NVU Tinker i Crnu Goru na ovom skupu prestavaljaju dr Goran Šuković, mr Jelena Milojković i mr Dejana Ponoš. Ponosni smo što je direktorica ZZI Podgorica, Jelena Milojković, a ujedno i direktorica udruženja Tinker, dio tima koji aktivno radi na tome da djeca i mladi iz Crne Gore imaju priliku učestvovati na Dabar takmičenju.

Crna Gora se može pohvaliti i sa time da je pretodnih godina produkovala predloge zadataka koji su od strane predtavnika svih zemalja izglasani u selekciju zadataka za Dabar takmičenje, tako da milioni takmičara na Dabar takmičenju rješavanju i zadatke nastale u Crnoj Gori. Pored toga, prošle godine jedan od zadataka predloženih od strane NVU Tinker ušao je u konkurenciju za najbolji predloženi zadatak.


Pošalji link prijatelju
  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2024