MNE

Aktuelno

Aktualne novosti i podrška iz svijeta ZZI.
5. 03. 2018

Besplatne radionice programiranja za djecu u Scratch-u



Besplatne radionice programiranja za djecu u Scratch-u

Udruženje Roditelji, kompanija ZZi i Arhimed organizuju besplatne radionice programiranja, za djecu uzrasta od 9 do 11 godina. Na Scratch radionicima djeca će izrađivati interaktivne animacije i igrice sa slikom, crtanjem i zvukom.

Prvi serijal kursa ima za cilj promovisanje programiranja kod mlađe djece i da ih motiviše da digitalne tehnologije koriste na izazovniji, savremeniji i korisniji način za stvaranje sopstvenih kreacija. Osim toga, na ovaj način želi se podstaći kreativnost kod djece, timski rad, socijalizacija, razmjena ideja, učenje i saradnja.

Program počinje 10. marta u 10 sati i 30 minuta, u prostorijama kompanije Arhimed, II Ruska kula Blok VI, a radionice će voditi Jelena Milojković iz kompanije ZZi.

Kurs će se sastojati od 5 radionica, koje će biti podijeljene na osnovni i napredni nivo. Radionice će biti održavane svake subote u istom terminu, u trajanju od 90 minuta. Osnovni nivo kursa obuhvatiće 3 radionice, a napredni dodatne 2. Svi prijavljeni učesnici su obavezni da pohađaju naredne 3 odnosno 2 radionice.

Tema prvog kursa:

-Kako početi sa programiranjem?
-Kako napraviti prve kreacije?
-Kako se pravi igrica?

Na naprednom nivou kursa djeca će učiti kako da naprave igricu proširivanjem znanja stečenog i usložnjavanjem zadataka sa osnovnog nivoa.

Zbog ograničenog broja mjesta prijavljivanje je obavezno na email igrackoteka@t-com, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. Broj polaznika je 12. Prijavljivanje traje do 7. marta 2018.
Pošalji link prijatelju
  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2024